З  2018 року працює електронний сервіс Держгеокадастру https://e.land.gov.ua/,  за допомогою якого землевпорядні організації мають можливість  в он-лайн режимі подати заяву про реєстрацію земельних ділянок в Державному земельному кадастрі.

Кадастровими реєстраторами Івано-Франківської області за допомогою даного сервісу опрацьовано близько 11 тисяч заяв для реєстрації земельних ділянок.

Найбільше ділянок в он-лайн режимі зареєстровано на території Калуського (1154 ), Богородчанського (969) та Галицького (959) районів.

Загалом же, з початку року, у відповідності до вимог чинного законодавства на території області безоплатно зареєстровано 29 267 земельних ділянок.

Найбільш запитуваною платною адміністративною послугою у сфері земельних відносин є надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. З початку року кадастровими реєстраторами надано 17732 витяги про земельну ділянку.

Найбільше таких послуг надано на території Івано-Франківської міської ради (2177), Тисменицького (1880) та Коломийського (1703)  районів, що власне і сприяло значним надходженням до бюджетів.

Водночас, за допомогою електронного сервісу Держгеокадастру,  опрацьовано 6942 заяви та надано  6887витягів з ДЗК про  земельну ділянку.

Довідково:

На даному веб-ресурсі Ви зможете замовити адміністративні та отримати сервісні електроні послуги Держгеокадастру.