За квітень місяць експертами державної експертизи в Івано-Франківській області  розглянуто 1366 проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Позитивну оцінку експертів отримали 1086 проекти, а негативну – 280 і через наявність суттєвих зауважень, повернуті розробникам з негативними висновками на доопрацювання.

На погодження до інших областей за цей же період територіальними органами Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області було направлено 844 проекти землеустрою.

Загалом, від початку року, в порядку екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, експерти Держгеокадастру в Івано-Франківській області прийняли до розгляду і опрацювання 5 142 проекти землеустрою розроблені в інших областях України, з яких позитивну оцінку експертів отримали 4 180 робіт, негативну – 962.

За цей же період фахівці земельного відомства Івано-Франківщини направили на погодження до інших областей 3 885 примірників землевпорядної документації.

 Увага! 1 травня 2020 року набула чинності Постанова, яка передбачає погодження усіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру за принципом екстериторіальності.

Відтепер документація на погодження подається лише в електронній формі та через особистий кабінет https://e.land.gov.ua/. Висновок про її розгляд, що містить QR-код та скріплений ЕЦП, надсилається розробнику на електронну пошту.