kadomskyjПерший заступник Голови Держземагентства України Артем  Кадомський у складі офіційної української делегації взяв участь у першому засіданні Міжурядової українсько-кіпрської комісії з питань економічного, науково-технічного та промислового співробітництва, яке проводилося у місті Нікосія (Республіка Кіпр).

За результатами засідання підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством внутрішніх справ Республіки Кіпр і Державним агентством земельних ресурсів України про співпрацю у сфері цифрової картографії та географічних інформаційних систем. Проект цього документа земельне відомство України розробило у контексті реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Республіки Кіпр в листопаді 2012 року.

– Меморандумом визначено рамки співпраці та сприяння програмам спільної діяльності між Учасниками в сфері цифрової картографії та географічних інформаційних систем (ГІС). Така діяльність здійснюватиметься на основі взаємної вигоди, рівності та взаємності, –зазначив  Артем Кадомський.

Сфера співробітництва в межах Меморандуму включає розвиток цифрових моделей картографічних даних і прикладних програм, підготовку аналогових і цифрових карт автоматизованими методами, розробку ГІС-програм. Зокрема, міжурядовим  документом передбачається стимулювати розвиток веб-картографування та ГІС-програм, поширення цифрових моделей картографічних даних через веб-програми. Також передбачається відвідування відповідних профільних картографічних установ та установ, до сфери діяльності яких входить ГІС та проведення спеціальних нарад, презентацій і семінарів.

У ході засідання Міжурядової українсько-кіпрської комісії учасники обговорили шляхи подальшого розвитку, розширення та диверсифікації двосторонніх економічних та інших відносин України та Республіки Кіпр.

За даними Державної служби статистики України, станом на 31 грудня 2012 року, Кіпр із загальним обсягом прямих інвестицій 17275 млн дол. США (31,7% від загального обсягу іноземних інвестицій в Україну) залишається найбільшим іноземним інвестором в економіку України. У період з 31.12.2011 року приріст інвестицій з Кіпру в економіку України склав 4630 млн дол. США або 36,6 відсотка. 

Реалізація домовленостей щодо створення та початку роботи Міжурядової українсько-кіпрської міжурядової комісії з питань економічного, наукового, технічного та промислового співробітництва (МУКК) сприятиме Подальшому розвитку економічних зв’язків між Україною та Республікою Кіпр.

Прес-служба Держземагентства України